понеделник, 4 юли 2011 г.

Риск от гръмотевични бури за 05.07.11


Важи за периода от 05.07.11 06GMT до 06.07.11 06GMT

Риск "Нисък" се поставя за части от З и ЦС България главно за гръмотевична дейност, конвективен валеж и дребна градушка.

Риск "Незначителен" се поставя за З България, части от Ц и И България главно за гръмотевична дейност и конвективен валеж.


Short wave долина ще присъства З от България, придвижвайки се бавно на И; при земята... област на ниско налягане се прогнозира за района на Адриатическо море... всичко това ще раздвижи събралата се нестабилност през утрешния ден.
Основният поглед за утре ще бъде за З райони на страната, особено местата в зоната с риск "Нисък"... над 1000J SBCAPE ще отключи потенциал за добро развитие на конвективни клетки, чиито растеж донякъде ще бъде ограничен от малките стойности на MLCAPE; все пак... с наличието на 15m/s дълбок вятърен срез и около 150-200m2/s2 SREH-3, развитието на по-устойчиви гръмотевични бури е твърде вероятно... валежът от дребна градушка не бива да бъде изключван, както и локални по-силни конвективни валежи.
Водещото за местата в зоната с риск "Незначителен" ще бъде гръмотевичната дейност... с оглед на водата за изваляване, е възможно на места да паднат по-силни конвективни валежи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар