сряда, 23 май 2012 г.

Риск от гръмотевични бури за 23.05.12


Важи за периода от 23.05.12 06GMT до 24.05.12 06GMT

Риск “Незначителен” се поставя за ЮЗ България, Ц България и И България главно за гръмотевична дейност, конвективен валеж и по-малко за дребна градушка.

Риск “Незначителен” се поставя за СЗ България изолирана гръмотевична дейност, конвективен валеж и малка вероятност за локална дребна градушка.


Обширна област от ниско налягане ще продължи да оказва влияние на времето през днешния ден за части от Ю и И Европа; във височина... долина ще обхваща големи части от Ю/Ц/И Европа.
За днес моделите прогнозират по-малка нестабилност, насъбрана предимно над Ц и И части от страната... именно това ще бъдат районите под фокус... гръм дейност и конв валеж ще бъдат водещите явления, но локална дребна градушка не бива да се изключва.
СЗ България... тези части от страната попадат под наблюдение, главно поради слабата нестабилност до СЗ ни граница, пресичана от 10-15м/с вятърен срез в слоя 0-6км; предвид задържащият слой за долната част от атмосферата, възникналите бури за коментирания район е възможно да са високо базисни/с развитие над задържащия слой.

Няма коментари:

Публикуване на коментар