четвъртък, 10 януари 2013 г.

Ще удари ли Австралия +50С?

Това е един от основните въпроси, които живо интересува метео феновете, както в Австралия, така и по света. Именно жегата в континента-държава е водеща тема в последната седмица по редица новинарски емисии. Интригата тук идва и в съвсем близките стойности в последно време до измерените рекордни +51С през 02.01.1960 година на летище Ооднадата. Например: днес в Австралия измериха +49С в град Леонора; в предните дни също в Леонора измериха +48С, а град Меекатхара +47С.
За да отговорим на въпроса ще разбият ли рекорд отпреди повече от 50 години, гледаме официалните метео карти на Австралийската метео служба:
Петък
Събота
Неделя
Виждаме, че следващите три дни очакваните максимуми ще бъдат между +46С... +48С/+49С. Обаче... забележете картата за събота. Там има едно малко кръгче в полето на изотерма +46С, където все пак се загатва, че този рекорд може би ще бъде атакуван. Между другото, австралийските метео любители очакват реалните максимуми в следващите дни да бъдат с поне градус отгоре, което допълнително засилва интригата.
Ние също ще следим този outbreak на високи температури и всичко по-интересно ще бъде отразено на стената ни във фейсбук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар