вторник, 31 май 2016 г.

Прогноза за 01.06.16


Важи за периода от 12:00 часа на 01.06.16 до 06:00 часа на 02.06.16

... Риск "Нисък" се поставя главно за гръмотевична дейност, дъжд/интензивен дъжд, дребна до средна по размер градушка ...

... Риск "Незначителен" се поставя главно за гръмотевична дейност, дъжд, дребна по размер градушка ...

... Подробности ...
На границата между по-хладен въздух, проникващ през Северозападна/Западна Европа, и по-топлите въздушни маси, пренасящи се от Северна Африка към Югоизточна/Източна/Централна Европа, отново условия за развитие на до силни гръмотевични бури. Акцент върху някои централни и източни райони.

За България на места в тази част, оградена с риск "Нисък", следобед/по-късно следобед локално ще има условия да се образуват гръмотевични бури, които в известен период да бъдат по-интензивни. Някоя от клетките би получила допълнителна подкрепа от наличен вятърен срез, достигащ 15 м/с в слоя 0-6 км.

По-разпокъсани и може би по-слаби условия при риск "Незначителен". Всичко по-интересно и тук ще се случва главно през следобедните и късните следобедни часове.

Процесите в страната ще се развиват в североизточна/източна/югоизточна посока, по-слаби такива е възможно да има и през тъмните часове от срока на прогнозата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар