петък, 15 юли 2016 г.

Прогноза за 16.07.16


Важи за периода от 06:00 часа на 16.07.16 до 06:00 часа на 17.06.16

... Риск "Незначителен" се поставя главно за гръмотевична дейност, дъжд/интензивен дъжд, дребна/малка по размер градушка ...

... Подробности ...
Фокусът за събота попада върху много бавно подвижен висок циклон, носещ още един ден динамично време за Централното Средиземноморие/Адриатика/Балканите. Не бива да се подценяват и очакваните процеси в Украйна/Европейска Русия. В отбелязаните райони ще има условия за развитие на до силни гръмотевични бури.

За България е възможно да бъдат наблюдавани остатъчни процеси в сутрешните часове. Около и след обед при не толкова нестабилна атмосфера, в сравнение с петък, ще започнат да се образуват нови клетки. Клетки, които, предвид кинематичния профил на обстановката, ще има условия да бъдат организирани. За Централна Западна и Северозападна България трябва да се отбележат високите нива на вода за изваляване, като към очакваните явления може да се отличат по-интензивни на места валежи. Образувалите се гръмотевични бури ще се придвижват в северна/североизточна посока.

Още един ден с устойчива атмосфера за Източна България поради преноса на горещ въздух в ниската тропосфера откъм Африка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар