сряда, 31 май 2017 г.

Прогноза за 01.06.17


Важи за периода от 12:00 часа на 01.06.17 до 06:00 часа на 02.06.17

... Риск "Среден" се поставя главно за гръмотевична дейност, интензивен дъжд, малка/средна по големина градушка, шквал ...

... Риск "Нисък" се поставя главно за гръмотевична дейност, дъжд/интензивен дъжд, малка по големина градушка ...

... Подробности ...
Южно от омега-циркулация над северните части на континента - богата на влага, неустойчива въздушна маса над централните и южните части на континента. Точно там - условия за развитие на силни гръмотевични бури.

България не прави изключения. Според най-новите обновления на моделите (към часа на писане на прогнозата), в отбелязания срок е възможно да се образуват бури с добре изразен низходящ поток. Очакванията са част от тези бури (особено в риск "Среден"), макар и някои от тях да не бъдат дълго живущи, и в среда с не особена динамика, да носят със себе си честа гръмотевична дейност, интензивен дъжд, шквал, градушка. Написаното се подкрепя от това, че се очаква бурите да бъдат с висок бази. Малка вероятност за суперклетки. Процесите ще се развиват в източна/югоизточна посока, като част от тях ще продължат в тъмната част на 01.06.17, така и в първите часове на четвъртък, 02.06.17.

Няма коментари:

Публикуване на коментар