вторник, 23 май 2017 г.

Прогноза за 24.05.17


Важи за периода от 09:00 часа на 24.05.17 до 00:00 часа на 25.05.17

... Риск "Незначителен" се поставя главно за гръмотевична дейност, дъжд/интензивен дъжд ...

... Подробности ...
Два елемента ще определят времето на континента - 1. Гребен изтеглен от Африка, през Испания, до Великобритания; 2. Долина пренасяща хладни и влажни въздушни маси от северозапад към централните и южните/югоизточните части. Акцентът пада върху районите, влизащи в 2., където главно по орографски причини и в пика на слънчевото греене, по зоните на сходимост, ще се развиват гръмотевични бури, някои от тях за кратко и силни.

България не остава много встрани от написаното в 2. Още преди/около обед е възможно да се образува купеста/купеста-дъждовна облачност. През следващите часове в оградената част от страната ще бъде отчетена гръмотевична дейност, дъжд, на места за кратко интензивен (малка вероятност за шквал). Някаква вероятност за дребнозърнеста градушка. На места процесите ще продължат и след залез слънце.

Извън оградената с риск "Незначителен" част от страната - акцент върху Североизточна България, където главно привечер/до полунощ, локално, е възможно да се наблюдава слаба гръмотевична дейност и дъжд.

Няма коментари:

Публикуване на коментар