събота, 8 октомври 2011 г.

Тропически бури: Изглед за началото на следващата седмица

Време е отново да хвърлим поглед към тропическите райони на Земята и да видим, какво прогнозира един от моделите за там. Започваме с най-интересния район към момента.

Източен Пасифик и Атлантически океан.
Цели три бури има тук, две от тях в Източния Пасифик (Irwin и Jova) и една в Атлантика (Philippe). По позната картинка Philippe също ще поеме на С, появявайки се и на европейските карти като екс-ураган. В района З от Мексико се прогнозира, след като вече Irwin е ураган, това да се случи и с Jova. Със сигурност в следващите дни няма да искате да живеете по това крайбрежие на латинската държава.

Западен Пасифик и Австралийски регион
Така коментираният в последните седмици Западен Пасифик изглежда, че отново ще се пробуди, макар и към момента не толкова сериозно. Обозначението "TS" най-вероятно ще бъде тропическа буря, почти вече до бреговете на Филипините", като към момента е рано да се каже, дали ще прерастне в тайфун.
По-малко от месец преди началото на тропическите циклони в Австралийския регион се вижда, че все още всичко е спокойно.

Индийски океан
И тук сезонът все още не е започнал, като се вижда, че обстановката също ще е спокойна. Нека все пак кажем, че само преди няколко дни имаше депресия, която по бегли спомени, не успя да достигне и до тропическа буря.

Няма коментари:

Публикуване на коментар