неделя, 12 май 2013 г.

Прогноза за 13.05.13


ВАЖИ ЗА ПЕРИОДА 130513 06ГМТ - 140513 06ГМТ

...РИСК НСК СЕ ПОСТАВЯ ЗА ЮЗ БЪЛГАРИЯ..

...РИСК НСК СЕ ПОСТАВЯ ЗА И БЪЛГАРИЯ...

...РИСК НЗЧТ СЕ ПОСТАВЯ ЗА ПОЧТИ ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ЧАСТИ ОТ З БЪЛГАРИЯ...

И ПРЕЗ УТРЕШНИЯ ДЕН СФ ФРОНТ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ СВОЕТО ДВИЖЕНИЕ КЪМ И ЧАСТИ НА ЕВРОПА С УСЛОВИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ГРМТЧ ДЕЙНОСТ ПО И ПРЕД НЕГО... ВСИЧКО ТОВА ЩЕ Е ПОДКРЕПЕНО ОТ КЪСОВЪЛНОВА ДОЛИНА ВЪВ ВИСОЧИНА, РАЗПРОСТИРАЩА СЕ ОТ Ц ЧАСТИ ДО Ю ЧАСТИ НА ЕВРОПА.

...ЮЗ БЪЛГАРИЯ...
ДНЕВНАТА НЕСТАБИЛНОСТ ТУК ЩЕ Е ПО-СЛАБА В СРАВНЕНИЕ С ДРУГАТА ОТБЕЛЯЗАНА ЗОНА С РИСК НСК. С ПРЕМИНАВАНЕТО НА СФ... ПОЧТИ НЕПОДВИЖНИЯ ХАРАКТЕР НА ОБРАЗУВАЛИТЕ СЕ КЛЕТКИ И СТОЙНОСТИТЕ НА ВОДНИЯ СТЪЛБ ЗА СЛОЯ ДО 300ХПА... НИ КАРАТ ДА МИСЛИМ, ЧЕ ОСНОВНИЯТ РИСК ТУК ЩЕ БЪДЕ ОТ ПО-ПРОДЪЛЖИТЕЛНИ КОНВ ИЗВАЛЯВАНИЯ. ДРЕБНА ПО РАЗМЕР ГРАДУШКА ПРИ НЯКОЯ ОТ ГРМТЧ БУРИ НЕ БИВА ДА СЕ ИЗКЛЮЧВА.

...И БЪЛГАРИЯ..
С ДВИЖЕНИЕТО НА СФ НА И... ГРТМЧ ДЕЙНОСТ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ РАЗВИВА НАД И ЧАСТ ОТ СТРАНАТА. МАКАР И ОТ ПУЛСИРАЩ ТИП... КОНВ КЛЕТКИ ИЗГЛЕЖДА, ЧЕ ЩЕ СЕ РАЗВИВАТ БУРНО В УСЛОВИЯ НА НЕСТАБИЛНА АТМОСФЕРА, ИЗРАЗЕНА ОТ ДО ОКОЛО 900J/KG MLCAPE. И ТУК БУРИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПОЧТИ СТАЦИОНАРНИ/БАВНО ПОДВИЖНИ... С ОЧАКВАНАТА ОКОЛО 10С РАЗЛИКА В СТОЙНОСТИТЕ НА ТHETA-E М/У ЗЕМНАТА ПОВЪРХНОСТ И СРЕДНИТЕ СЛОЕВЕ В АТМОСФЕРАТА... ПО ВРЕМЕ НА НЯКОЯ ОТ БУРИТЕ ЩЕ ИМА УСЛОВИЯ ЗА СИЛНИ КОНВ ПОРИВИ. КЪМ МОМЕНТА ИЗГЛЕЖДА, ЧЕ ТУК ВАЛЕЖИТЕ НЯМА ДА БЪДАТ ТАКА ПРОДЪЛЖИТЕЛНИ... ДРУГ РИСК ОТ ЗАРОДИЛИТЕ СЕ КОНВ КЛЕТКИ ЩЕ БЪДЕ ОТ ДРЕБНА ДО МАЛКА ПО РАЗМЕР ГРАДУШКА.

...ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ СТРАНАТА С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА КРАЙНИТЕ СЗ РАЙОНИ...
С ПРЕМИНАВАНЕТО НА СФ ОБРАЗУВАЛИТЕ СЕ ГРМТЧ БУРИ ЩЕ БЪДАТ С ПО-НИСЪК ПОТЕНЦИАЛ, РАЗВИВАЩИ СЕ В УСЛОВИЯ НА ПО-СЛАБА НЕСТАБИЛНОСТ. ОСНОВНИТЕ ЯВЛЕНИЯ ЩЕ БЪДАТ ГРМТЧ ДЕЙНОСТ И КОНВ ВАЛЕЖИ.

2 коментара:

  1. Анонимен12/5/13 21:36

    Всичко е чудесно, но защо с главни букви?!
    Освен, че това прави текста доста нечетлив и по-труден за възприемане, в интернет е прието писането с главни букви за викане. Защо си крещим тези прогнози? Опитвам се да игнорирам горното всеки път, но не се получава.

    ОтговорИзтриване
  2. Тук не става дума за чат или някой форум, за да се приема това като викане. Единствената ни цел с големите букви и различен шрифт е да се привлече внимание, прогнозите да се различават от останалите публикации в блога, някои от които са написани в доста по-свободен стил. Докато, както виждате, прогнозите са написани максимално стегнато, в по-сериозен стил, без излишни художествени елементи. Всичко това е с една идея - да не се затрупва най-важната информация, която носи прогнозата.

    ОтговорИзтриване