събота, 23 ноември 2013 г.

Прогноза за 24.11.13


Важи за периода 24.11.13 06ГМТ - 25.11.13 06ГМТ

...Части от Южна България...
Висока долина над Централното Средиземноморие ще продължи своето бавно движение на изток. Пред нея - силен югозападен поток, но пък с лимитирана нестабилност, ще създаде твърде слаби условия за развитие на гръмотевична дейност върху сушата на на Балканския п-ов. Над водната повърхност от Средиземноморието ще има значително по-добри условия. Подобни ще са условията и за територията на България за коментирания период. Силен вятърен срез, но минимална нестабилност, няма да позволят образувалите се клетки да имат сериозно вертикално развитие. Водещото явление ще бъде конвективният валеж и след това слаба гръмотевична дейност. В отбелязаната зона с риск Нисък ще има условия валежите да бъдат в по-голямо количество.

...Части от Южна България/Централна България/части от Източна България...
В зоната с риск Незначителен условията няма да се различават от тези в зоната с риск Нисък. И тук водещото явление ще е конвективният валеж от предимно ниски купести, но рискът от валежи в по-големи количества изглежда малък. Друго, върху което ще обърнем внимание, са очакваните по-силни пориви на вятъра (50-60км/ч по последното обновление на GFS от 12ГМТ, 23.11.13) за източните части от страната.

...Останалата част от България...
Неоградените със зона на риск места от България ще бъдат с твърде разпокъсани/минимални условия за развитие на конвекция, поради което зона на риск няма да бъде поставяна. Все пак, ще отбележим очакваните валежи и тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар