вторник, 8 май 2012 г.

Риск от гръмотевични бури за 08.05.12


Важи за периода от 08.05.12 06GMT до 09.05.12 06GMT

Риск “Нисък” се поставя за ЮЗ България, ЦЮ България, И България главно за гръмотевична дейност, по-обилен конвективен валеж и дребна/малка по размер градушка

Риск “Незначителен” се поставя за цялата територия на България главно за гръмотевична дейност и конвективен валеж.


Последните анализи показват плитка многоцентрова област от ниско налягане над Ц и И части от континента... конвективна дейност и в момента се развива в отделни райони от България... възможно е на места потенциалът на обстановката през днешния ден да не успее да се реализира напълно; във височина... долина ще прогресира бавно към И райони на континета.
СФ се очаква да прогресира на И през районите на Ц и И Балкани, като моделите загатват СФ да премине през България през обедните/следобедните часове; с почти горна граница на вортисити индекса... условия за развитие на по-дълбока конвекция и обилни локални извалявания могат да се очакват в отделни райони от нашата страна. 10м/сек вятърен срез в 6км слой се очаква да подкрепи обстановката на места в Ю половина от България.
Нестабилността се очаква да се запази и за тъмнота част от денонощието... гръм дейност през това време е също така вероятна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар