неделя, 8 септември 2013 г.

Прогноза за 09.09.13


Важи за периода 09.09.13 06гмт - 10.09.13 06гмт

...Риск Незначителен се поставя за цялата територия на България...

Във височина... гребен ще покрива централните южни части на Европа, разширявайки се на изток и север, покривайки Балканите. Като част от един "Омега-блок", две долини във височина привличат внимание - една над СЗ Европа и една над Европейска Русия. Времето там ще е значително по-хладно, валежно, динамично. Долината над СЗ Европа ще прогресира бавно на изток, представена от студен фронт при земята, динамизирайки атмосферата над централните и по-късно през деня над източните части на континента.

...България...
Очакванията ни към момента са през деня времето над страната да е сравнително стабилно с много суха атмосфера (на места стойностите на специфичната влажност, осреднени за най-долния 1км ще са в рамките на 3-4г/кг). През пика на слънчевото греене облачност с по-сериозно вертикално развитие е възможно да се появи (особено) над крайните южни планински райони и крайния изток. 
Към вечерните часове очакваме студения фронт да наближи източните части на континента, засягайки слабо и България. На места ще има условия за развитие на гръмотевична дейност, валежи... дори дребна по размер градушка изглежда малко вероятна. Зародилите се клетки ще бъдат с бързо развитие, сравнително подвижни (под действието на до 20м/с вятърен срез за слоя 0-6км). 

Няма коментари:

Публикуване на коментар