неделя, 29 септември 2013 г.

Прогноза за 29.09.13


Важи за периода 29.09.13 06ГМТ - 30.09.13 06ГМТ

...Някои южни части от България...
През срока на прогнозата изглежда, че в оградената зона ще има най вече условия за развитие на слаба гръмотевична дейност и конвективни извалявания, заложени върху твърде слаба очаквана нестабилност. Клетките ще бъдат със слаби възходящи потоци, групирани, като само някои от тях биха имали по-сериозно вертикално развитие. Извън тази зона условията изглеждат доста разпокъсани, премесени с неконвективни.

...Североизточна България...
Съвсем изолирани и твърде слаби условия тук за развитие на гръмотевична дейност, което и не налага поставяне на зона на риск. В същото време обаче... моделите прогнозират валежна обстановка за тук, като няма да е изненада, ако на места паднат около и над 40л/м2; друго, което заслужава отбелязване за тази част от страната, ще бъде ветровитото време - главно през вечерните/нощните часове.

2 коментара:

  1. Анонимен29/9/13 13:29

    Искам да попитам от каква степен на вятъра се определя "ветровито" време ? От умерен нагоре ли ? Също така ще бъде ли много силен вятъра в Североизточна България , защото с прогнозите за този проливен дъжд ще е просто прекрасно ако има и бурен вятър ..

    ОтговорИзтриване
  2. Ние сме приели да отбелязваме вятър, чиито стойности в даден момент надминават 50км/ч.

    ОтговорИзтриване