сряда, 26 март 2014 г.

Прогноза за 27.03.14


Важи за периода 27.03.14 08:00 - 28.03.14 08:00

Затворена висока долина над Централна и Южна Италия/Централното Средиземноморие ще създаде условия за развитие на гръмотевични бури в южните части от континента. Около и малко над средни положителни стойности на относителната завихреност за Южната Италия и Адриатическо море, ще намери резултат в развитие на дълбока конвекция и локални обилни извалявания за споменатите райони.

...Източна България...
Свързаният с коментираната височинна долина югозападен поток в ниската част от тропосферата и зона с около 7г/кг специфична влажност в слоя 0-1км покриват източната част от нашата страна, осигурявайки достатъчно нестабилност за развитие на гръмотевични бури. Локално... някои от тях биха получили и по-сериозно вертикално развитие, като освен гръмотевична дейност и конвективен валеж, дребна по размер градушка също може да се очаква.

...Части от Западна България/части от Централна България...
Значително по-слаби на пръв поглед условия тук. Все пак... орографията и добре изразената конвергенция в най-ниската част на тропосферата ще създадат, макар и изолирани, условия за дълбока конвекция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар