четвъртък, 8 ноември 2012 г.

Силен снеговалеж в Ню Йорк, САЩ - 07.11.12

След преминаването на Супер бурята Sandy, по североизточното крайбрежие на САЩ останаха множество разрушения, бяха отнети човешки животи. Като някакво повтаряне на този кошмар бе, образувалият се в Атлантика дълбок циклон, известен като "Nor'easter", поел по абсолютно същата траектория на Sandy. Във вторник циклонът заля с дъжд централното Атлантическо крайбрежие, а вчера - североизточните му части.

"Nor'easter" вече затрупва със сняг североизточните щати.
Какво всъщност се крие зад термина "Nor'easter". В тази част на света са приели да обозначават, образувалите се в средните ширини, през студеното полугодие, циклони. Близки по характеристики до тропическите бури, те се захранват с топлите води на Гълфстрийм. От тях падат големи количества дъжд, причиняват силни ветрове и наводнения по крайбрежните зони. Не рядко към всичко това се прибавят обилни, мокри снеговалежи, които бързо трупат снежни покривки, а в комбинация със силния вятър - и снежни бури (снежни гръмотевични бури). Именно с последното е свързана тази публикация. На приложения анализ се вижда циклонът в близост до сушата, засипвайки със сняг крайбрежието и в частност - Ню Йорк. Един от най-известните градове в света вчера отново бе блокиран, в следствие на обилния, мокър снеговалеж. Обстановката в първо лице - в следващите снимки.

Снимки:










Подобна бе ситуацията и в Ню Джърси, където се намира стадионът на футболния клуб Ню Йорк Ред Бул. Заради тежки атмосферни условия, мачът им в местния шампионат бе отложен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар